Tietosuojalauseke

Tietosuojalausunto

Lippupisteen Tietosuoja pähkinänkuoressa

  • Tässä tietosuojalausunnossa kuvataan, miten Lippupiste käsittelee asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden henkilötietoja ja toteutetaan tietosuoja-asetuksen artiklojen 13 ja 14 edellytysten mukainen läpinäkyvää informointia.
  • Keräämme henkilötietojasi, kun asioit Lippupisteen myyntipisteverkostossa tai verkko- tai mobiilipalvelussamme tai mobiilisovelluksessamme. Tietojasi käsitellään, kun ostat tapahtumalippuja, tilaat uutiskirjeen, osallistut markkinointikampanjaan tai kyselytutkimukseen, annat palautetta tai olet yhteydessä asiakaspalveluumme.
  • Ostaessasi lipun lippu.fi -verkkokaupasta voimme luovuttaa saamamme tiedot sille vastuulliselle tapahtumanjärjestäjälle, jonka lippuja olet ostanut. Tällöin asiakassuhde syntyy myös vastuullisen tapahtumanjärjestäjän kanssa ja kyseinen vastuullinen tapahtumanjärjestäjä voi halutessaan lähettää sinulle sähköistä suoramarkkinointia.
  • Keräämämme tiedot voivat olla sellaisia, joita annat itse lippujen ostamisen tai kampanjaan osallistumisen yhteydessä tai tietoja jotka tallentuvat samalla kun käytät palveluitamme (esimerkiksi evästeet, sijaintitiedot ja IP-osoitteet).
  • Käsittelemme tietojasi palvelujemme toteuttamisessa ja kehittämisessä. Kerättyjen tietojen käsittely auttaa meitä analysoimaan asiakkaidemme mieltymyksiä ja toiveita.
  • Yhdistelemme keräämiämme tietoja toisiinsa ja luomme profiileja, joiden avulla pyrimme personoimaan palvelujamme ja markkinointia.
  • Käsittelemme henkilötietojasi tarjotessamme sinulle asiakaspalvelua ja lähettäessämme asiakasviestintää. Lisäksi lähetämme sinulle lain sallimissa rajoissa suostumuksen tai asiakkuuden perusteella sähköistä suoramarkkinointia ja kohdennamme henkilötietojesi käsittelyn avulla sinulle juuri sinua kiinnostavaa markkinointia.
  • Kunnioitamme yksityisyydensuojaasi kaikessa suorittamassamme käsittelyssä. Käsittelemme mahdollisuuksien mukaan pseudonimisoituja tietoja ja segmenttitietoja. Emme käsittele sinuun yhdistettävissä olevia tietoja, ellei se ole välttämätöntä käsittelyn tarkoitusten toteuttamiseksi. Pseudonymisoimme tiedot kun ne evät ole enää tarpeen käyttötarkoituksiamme varten.
  • Voit itse vaikuttaa siihen, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle oikeuksistasi rekisteröitynä kohdassa 11 ja siitä, miten voit niitä käyttää.
  • Lippupisteen tuotteet ja palvelut on tyypillisesti tarkoitettu kaikille yleisöille. Lippupiste ei kuitenkaan tietoisesti kerää henkilötietoja alle 15-vuotiaista lapsista ilman heidän vanhempiensa tai huoltajiensa suostumusta.

1 REKISTERINPITÄJÄ
2 YHTEYSHENKILÖ
3 REKISTERIN NIMI
4 MITÄ HENKILÖTIETOJASI KÄSITTELEMME?
5 ONKO TIETOJA PAKKO ANTAA?
6 MISTÄ HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?
7 MITÄ TARKOITUKSIA VARTEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN JA KÄSITELLÄÄN?
8 MITKÄ OVAT KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET?
9 MILLE TAHOILLE SIIRRÄMME TAI LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA?
10 HENKILÖTIETOJEN SIIRTO KOLMANTEEN MAAHAN
11 MITEN KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?
12 REKISTERÖIDYN OIKEUDET: MITEN VOIT VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN?
13 OIKEUS VASTUSTAA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ
14 OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE
15 MITEN HUOLEHDIMME HENKILÖTIETOJESI TURVALLISUUDESTA?

1 REKISTERINPITÄJÄ

Lippupiste Oy (jäljempänä ”Lippupiste”)

Y-tunnus: 17892324

Osoite: Kalevantie 2, 33100 TAMPERE

2 YHTEYSHENKILÖ

Olavi Tuominen

c/o Lippupiste Oy

Sähköposti: olavi.tuominen @ lippu.fi

Rekisteröidyn oikeuksia koskevissa asioissa katso kohta 11.

3 REKISTERIN NIMI

Lippupisteen asiakkuuteen ja asialliseen yhteyteen perustuva Eventim.Light -verkkokaupan rekisteri.

4 MITÄ HENKILÖTIETOJASI KÄSITTELEMME?

Käsittelemme rekisterissä seuraaviin tietoryhmiin liittyviä tietoja ja niiden muutostietoja:

Rekisteröityneet asiakkaat

  • Etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot (postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero)
  • Kieli
  • Rekisteröidyn työnantajaa sekä asemaa tai tehtävää yhteisössä koskevat tiedot, kun rekisteröity edustaa yhteisöä
  • Rekisteröitymistä koskevat tiedot (salasana ja käyttäjätunnus)
  • Syntymäaika

Lippujen ostamiseen ja asiakkuuteen liittyvät tiedot

  • Tilaushistoriaasi koskevat tiedot, mukaan lukien maksutavat ja perintätiedot
  • Rekisterinpitäjän muiden palvelujen käyttämistä koskevat tiedot, kuten uutiskirjeen, lehden tai tapahtumamuistutuksen tilaamista koskevat tiedot sekä lippujen ostamiseen liittyvien lisäpalveluiden hyödyntämiseen liittyvät tiedot
  • Reklamaatiot, palautteet sekä muu asiakkuuteen liittyvä yhteydenpito, viestintä ja toimenpiteet, mukaan lukien puheluiden taltiot ja rekisteröidyn rekisterinpitäjään liittyvä toiminta sosiaalisen median palveluissa
  • Suoramarkkinointiluvat ja -kiellot
  • Sinulle kohdistetut markkinointitoimenpiteet ja niiden käyttö, tiedot siitä, oletko avannut uutiskirjeitämme
  • Ilmoittamasi mielenkiinnon kohteet
  • Muut antamasi tiedot Lippupisteen ja tapahtumanjärjestäjän käyttöön
  • Pseudonymisoidut tiedot (lisää pseudonymisoinnista kohdassa 14)

Sivuston käytöstä automaattisesti kerätyt tiedot

Käsittelemme henkilötietojasi, kun asioit verkko- tai mobiilisivuillamme tai mobiilisovelluksessa, vaikka et olisikaan rekisteröitynyt asiakkaaksemme tai kirjautunut palveluumme. Kun siirryt Lippupisteen verkkosivuille tai mobiilisovellukseen käsittelemme seuraavia tietojasi evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla:

  • Päätelaitettasi ja verkkokäyttäytymistäsi koskevat tiedot (esim. IP-osoite, selaintyyppi ja selaushistoria)
  • Selailun ajankohta ja istunnon kesto
  • Mitä linkkejä tai mainoksia klikkaat ja mitä mainoksia tai muita sisältöjä olet katsonut
  • Analytiikan ja seurantatekniikoiden avulla johdettu ja profiloitu tieto

Henkilötietoja voidaan yhdistellä myös muiden palvelujen kautta kerättyihin tietoihin.

5 ONKO TIETOJA PAKKO ANTAA?

Tarvitsemme verkkopalvelun kautta kerättyjä henkilötietojasi (perustiedot ja lippujen ostamiseen ja asiakkuuteen liittyvät tiedot verkkokaupan käyttäjäsopimuksen täytäntöönpanemiseksi. Lisäksi tiettyjen henkilötietojen, kuten reklamaatioihin ja suoramarkkinointilupiin liittyvien henkilötietojen käsittely perustuu lakisääteisiin velvoitteisiimme.

Tiettyjen henkilötietojen antamatta jättäminen voi johtaa siihen, että emme voi tehdä kanssasi sopimusta lippujen myymisestä, eli emme voi myydä sinulle tapahtumalippuja.

6 MISTÄ HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?

Keräämme henkilötietojasi erityisesti sinulta itseltäsi, kun annat tietoja asioidessasi Lippupisteen tai yhteistyökumppanimme kanssa eri rajapinnoissa, kuten Lippupisteen yhteistyökumppaneiden lipunmyyntipisteissä tai verkko- ja mobiilipalveluissa. Voit antaa itsestäsi tietoja esimerkiksi asiakkaaksi rekisteröitymisen, lipun ostamisen tai Lippupisteen muiden palveluiden käyttämisen tai markkinointikampanjoihin osallistumisen yhteydessä.

Täydennämme ja jalostamme asiakastietoja myös vastaanottamalla tietoja lipunostohistoriasta sekä muita henkilötietoja (esim. yhteystiedot) tapahtumanjärjestäjinä toimivilta yhteistyökumppaneiltamme. Pitääksemme henkilötiedot ajan tasalla ja eheinä, keräämme henkilötietoja myös tietopalveluita tarjoavilta viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten väestörekisterikeskuksesta ja kaupallisista rekistereiden päivityspalveluista.

Lisäksi keräämme henkilötietoja käyttämiesi päätelaitteiden välityksellä evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla.

7 MITÄ TARKOITUKSIA VARTEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN JA KÄSITELLÄÄN?

Käsittelemme henkilötietojasi asiakassuhteen hoitamiseen, hallinnointiin, ja kehittämiseen. Tarvitsemme henkilötietojasi palveluidemme toteuttamiseen, kuten lippujen toimittamiseen ja laskutukseen.

Käsittelemme henkilötietoja myös asiakasviestinnän toteuttamiseksi esimerkiksi ilmoittaessamme tapahtumaa koskevista muutoksista tai mahdollisista peruutuksista. Lisäksi käytämme henkilötietojasi Lippupisteen ja sen valikoimien yhteistyökumppaneiden suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten, mukaan lukien sähköisesti toteutettava suoramarkkinointi.

Jotta voimme tarjota kiinnostavia sisältöjä, voimme kohdentaa markkinointiviestintäämme analysoimalla ja profiloimalla rekisterissämme käsiteltäviä tietoja, kuten ilmoitettuja kiinnostuksen kohteita ja palveluidemme käyttötietoja. Emme suorita automaattista päätöksentekoa profiloinnin avulla tai muutoin.

Lippu.fi-verkkokaupassa käytetään erilaisia profilointityökaluja. Kerättyjä tietoja luokitellaan verkkomainontaa varten maantieteellisiin alueisiin, kuluttajasegmentteihin (klassinen, teatteri, show & viihde, stand up, perhe, viihdekonsertti, Rock & Pop & Jazz, biletys ja urheilu) sekä muihin vastaaviin ryhmiin. Verkkomainontaa voidaan tämän jälkeen kohdentaa lippu.fi:ssä ko. kohderyhmille. Verkkomainonnan ja analytiikkatyökalujen avulla kerätään tietoja verkkokaupan käyttäjistä. Tietoja profiloidaan verkkopalvelun personoimiseksi ja suositusten /kohdennetun mainonnan esittämiseksi käyttäjille. Lippu.fi-verkkokaupan sivut voivat esimerkiksi muistaa, mitä tapahtumia olet selannut, voidakseen tehdä seuraavasta käyntikerrastasi mukavamman näyttämällä tapahtumia, jotka liittyvät edelliseen käyntikertaan. Käytämme myös evästeitä, joiden avulla voimme kohdentaa Lippupisteen ja valittujen kolmansien osapuolien markkinointia Palvelun ulkopuolisilla verkkosivustoilla esimerkiksi sen mukaan, mitä kohteita olet etsinyt tai mitä sivuja olet katsellut Palvelussa. Nämä evästeet toimittaa kolmas taho.

Lue asiasta tarkemmin Lippupiste Oy:n EVENTIM.Light -verkkokaupan käyttäjäsopimuksesta kohdasta 4.

Käsittelemme henkilötietoja myös palveluidemme ja muun liiketoimintamme analysointiin ja kehittämiseen sekä tilastointitarkoituksiin.

8 MITKÄ OVAT KÄSITTELYN OIKEUSPERUSTEET?

8.1 Oikeutettu etu

Oikeutemme käsitellä henkilötietojasi perustuu osin asiakassuhteen synnyttämään oikeutettuun etuun. Käsittelemme tietojasi esimerkiksi palvelujen tarjoamiseksi, markkinoinnin lähettämiseksi ja lippujen myymiseksi siinä määrin kuin se on tarpeellista näiden toimenpiteiden suorittamiseksi. Käsittelemme henkilötietojasi myös profiilien luomiseksi ja markkinoinnin lähettämiseksi oikeutetun edun perusteella.

Olemme arvioineet tietosuojalainsäädännön ja viranomaisohjeistusten edellyttämällä tavalla, että sinun etusi, perusoikeutesi tai vapautesi eivät syrjäytä tätä oikeutettua etuamme käsitellä henkilötietojasi. Voit halutessasi käyttää tämän selosteen kohdissa 11 ja 12 kuvattuja oikeuksiasi, mikäli haluat vastustaa tai rajoittaa suorittamaamme henkilötietojen käsittelyä.

8.2 Sopimus

Käsittelemme henkilötietojasi myös sinun ja Lippupisteen välillä syntyneen sopimuksen täytäntöön panemiseksi sekä sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi. Sinun ja Lippupisteen välillä syntyy sopimus, kun hyväksyt Lippupisteen verkkokaupan käyttäjäsopimuksen ehdot ja ostat lippuja verkkokaupastamme.

8.3 Suostumus

Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksen perusteella siltä osin, kuin pyydämme suostumustasi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseksi.

Käsittelemme myös evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä henkilötietojasi evästeiden asettamista koskevan suostumuksen perusteella.

Jos käytät mobiilisovellustamme, käsittelemme sijaintitietojasi silloin kun olet antanut suostumuksesi sijaintitietojen käsittelyyn.

Sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa ottamalla yhteyttä kohdassa 2 mainittuun yhteyshenkilöön tai sähköisen suoramarkkinoinnin osalta markkinointiviesteistä löytyvän linkin kautta.

8.4 Lakisääteinen velvoite

Käsittelemme henkilötietojasi lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi, kun siirrämme tietojasi veroviranomaiselle ja käsittelemme tietoja kirjanpitovelvoitteiden noudattamiseksi.

9 MILLE TAHOILLE SIIRRÄMME TAI LUOVUTAMME HENKILÖTIETOJA?

Luovutamme henkilötietoja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Lippupiste ja sen emoyhtiö CTS Eventim käyttää henkilötietoja järjestelmissään lipunmyyntipalveluiden tuottamiseen.

Luovutamme henkilötietoja vastuullisille tapahtumanjärjestäjille vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole ristiriidassa tässä selosteessa kohdassa 6 kuvattujen käyttötarkoitusten kanssa. Luovutusten edellytyksenä on aina luovutuksia koskevan kirjallisen sopimuksen tekeminen meidän ja tapahtumanjärjestäjän välillä. Luovutamme kullekin vastuulliselle tapahtumanjärjestäjälle henkilötietoja ainoastaan niistä henkilöistä, jotka ovat hankkineet lippuja kyseisen tapahtumanjärjestäjän tapahtumiin. Näistä rekisteröidyistä asiakkaista tulee silloin myös vastuullisen tapahtumanjärjestäjän asiakkaita. Nämä vastuulliset tapahtumanjärjestäjät käsittelevät henkilötietoja edelleen omassa asiakasjärjestelmässään vain sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole ristiriidassa edellä kohdassa 6 kuvattujen henkilötietojen käyttötarkoitusten kanssa, kuten asiakassuhteen hoitamiseen, markkinointiin, hallinnointiin, ja kehittämiseen.

Vastuulliset tapahtumanjärjestäjät voivat käsitellä luovuttamiamme henkilötietoja myös lähettääkseen asiakkuuden perusteella vastaavia tuotteita tai palveluita koskevaa sähköistä suoramarkkinointia sekä yleistä asiakasviestintää. Siten sekä Lippupiste että ko. vastuullinen tapahtumanjärjestäjä voivat lähettää sinulle sähköistä suoramarkkinointia tekemäsi lippuostoksen perusteella. Voit kieltää suoramarkkinoinnin lähettämisen koska tahansa.

Luovutamme tarpeen tullen henkilötietoja myös tahoille, joilla lainsäädännön mukaan on oikeus tietojen saantiin, kuten toimivaltaisille viranomaisille. Voimme luovuttaa henkilötietoja huolellisesti valikoimiemme yhteistyökumppaneiden, kuten artistien tai esiintyjien, sellaisiin markkinointitarkoituksiin, jotka eivät ole ristiriidassa edellä kuvattujen käyttötarkoituksiemme kanssa. Näiden yhteistyökumppaneiden tulee kuitenkin pyytää sinulta etukäteinen suostumus sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen.

IT-palveluntarjoajamme säilyttävät ja käsittelevät ohjeidemme mukaisesti henkilötietoja vain määrittelemiimme tarkoituksiin ja Lippupisteen lukuun. Myös valtuuttamamme valtakunnalliset myyntipisteemme käsittelevät henkilötietoja lukuumme ja ohjeidemme mukaisesti.

10 HENKILÖTIETOJEN SIIRTO KOLMANTEEN MAAHAN

Käsittelemme henkilötietojasi pääsääntöisesti EU-ja ETA alueella. Palveluntarjoajamme, kuten Google Inc., voi siirtää henkilötietojasi EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle. Tietojasi siirretään kuitenkin ainoastaan Privacy Shield -järjestelyyn sitoutuneille yrityksille, jotka noudattavat vastaavaa tietosuojan tasoa kuin EU:ssa edellytetään.

Voit lukea lisää Privacy Shield -järjestelystä täältä.

Jos henkilötietojen siirtäminen EU- ja ETA -alueen ulkopuolelle olisi muutoin tarpeellista, tietojen siirrossa noudatetaan soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia ja informoimme sinua tietojen siirrosta erikseen.

11 MITEN KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI?

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin se on tarpeen henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten kannalta tai sopimusvelvoitteidemme sekä lakisääteisten velvollisuuksiemme noudattamiseksi.

  • Säilytämme asiakas- ja lipunmyyntitietoja 6 vuotta sen kalenterivuoden päättymisestä, jolloin asiakas on viimeisen kerran asioinut verkkokaupassamme.
  • Pseudonymisoimme henkilötietoja kohdassa 14 kuvatulla tavalla, kun asiakkaan viimeisestä asioinnista verkkokaupassamme on kulunut enemmän kuin 3 vuotta. Säilytämme kuitenkin kaikki kirjanpitovelvoitteidemme noudattamiseksi tarpeelliset henkilötiedot 6 vuotta sen tilikauden päättymisestä, jolloin tiedot on kerätty.
  • Jos olet tilannut uutiskirjeemme, säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin uutiskirjeen tilaus on voimassa. Jos peruutat uutiskirjeen tilauksen eli peruutat suostumuksesi sähköisen suoramarkkinoinnin lähettämiseen, lopetamme uutiskirjeen toimituksen sinulle ilman aiheetonta viivytystä, mutta säilytämme peruutuksen jälkeen tietoa markkinointikiellosta niin kauan kuin henkilötietojasi käsitellään muihin tarkoituksiin esimerkiksi verkkokaupassa asioinnin perusteella.
  • Säilytämme evästeiden ja muiden seurantatekniikoiden avulla kerättyjä henkilötietojasi enintään 13 kuukauden ajan henkilötiedon keräämisestä.

12 REKISTERÖIDYN OIKEUDET: Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?

Tietosuojalainsäädäntö takaa sinulle oikeuksia, jotka on kuvattu alempana. Nämä oikeudet vahvistavat yksityisyydensuojaasi ja antavat sinulle mahdollisuuden kontrolloida omien henkilötietojesi käsittelyä.

Toimitamme sinulle ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään kuukauden kuluessa yhteydenotostasi tiedot toimenpiteistä joihin olemme ryhtyneet oikeuksiesi toteuttamiseen liittyvien pyyntöjen johdosta.

Jos esität useita pyyntöjä tai jos pyyntösi on erityisen monimutkainen, voimme tarpeen mukaan jatkaa vastauksen määräaikaa enintään kahdella kuukaudella. Ilmoitamme sinulle erikseen tällaisesta viivästymisestä.

Voit esittää tässä kohdassa 12 kuvattua oikeutta koskevan pyynnön postitse, sähköpostitse tai puhelimitse.

Yhteystiedot rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseen Lippupisteellä:

Posti: Lippupiste Oy, Tietosuoja, Kalevantie 2, 33100 TAMPERE

Sähköposti: asiakaspalvelu @ lippu.fi

Puhelin: Kuluttajapalvelut 010 633 1030

Ollessasi yhteydessä sähköpostitse, merkitse viestin aihekentän alkuun ”Tietosuoja”.

Huomaathan, että voimme tarpeen mukaan pyytää sinulta tarkentavia tietoja, jotka ovat tarpeen henkilöllisyytesi vahvistamiseksi.

12.1 Oikeus saada pääsy tietoihin

Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, käsitelemmekö sinua koskevia henkilötietoja. Sinulla on lisäksi oikeus saada pääsy itseäsi koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus saada tietosuoja-asetuksen mukaiset tiedot henkilötietojen käsittelystä.

Kun käytät oikeuttasi saada pääsy tietoihin, toimitamme jäljennöksen käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Jos esität pyynnön sähköisesti, toimitamme tiedot yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa, ellet erityisesti pyydä muuta toimitustapaa jonka voimme kohtuudella toteuttaa.

Voimme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun, jos pyydät useampia jäljennöksiä tai jos esität pyyntöjä toistuvasti.

Emme voi antaa sinulle tietoja, jotka voisivat paljastaa liikesalaisuuksia tai loukata toisen henkilön oikeuksia tai vapauksia. Emme esimerkiksi luovuta muiden henkilöiden henkilötietoja pyynnöstäsi huolimatta.

12.2 Oikeus tietojen oikaisemiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä oikaisemaan itseäsi koskevat epätarkat ja virheelliset tiedot ilman aiheetonta viivytystä. Sinulla on lisäksi oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä toimittamalla meille lisäselvitystä.

12.3 Oikeus tietojen poistamiseen

Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan itseäsi koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, jos:

  • henkilötietojasi ei enää tarvita niihin tarkoituksiin joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin (esimerkiksi jos henkilötietojasi ei enää tarvita asiakashallintaan, lipunmyynteihin liittyvän kirjanpidon varmistamiseen tai muihin vastaaviin tarkoituksiin);
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä;
  • vastustat henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
  • olemme käsitelleet henkilötietojasi lainvastaisesti; tai
  • henkilötietosi on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

12.4 Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

Sinulla on oikeus siihen, että rajoitamme henkilötietojen käsittelyä siten, että henkilötietoja saa säilyttämisen lisäksi käsitellä ainoastaan erillisellä suostumuksellasi tai oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi taikka toisen henkilön oikeuksien suojaamiseksi jos:

  • kiistät henkilötietojesi paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan tietojen paikkansapitävyyden varmistamisen ajaksi;
  • henkilötietojesi käsittely on lainvastaista, mutta vastustat henkilötietojesi poistamista ja vaadit sen sijaan henkilötietojesi käytön rajoittamista;
  • emme tarvitse enää henkilötietojasi tämän selosteen kohdassa 6 kuvattuihin käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen esittämiseksi, laatimiseksi tai puolustamiseksi;

tai

  • olet vastustanut henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella ja odotat sen toteamista, syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun vastustamisesi perusteet.

12.5 Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Siltä osin kuin olet itse toimittanut henkilötietosi meille esimerkiksi verkkopalvelumme lomakkeella, sinulla on oikeus saada kyseiset henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, niiltä osin kuin olemme käsitelleet henkilötietojasi automaattisesti ja käsittely perustuu joko suostumukseesi (esimerkiksi sähköisen suoramarkkinoinnin osalta) tai henkilötietojesi käsittely on tarpeen sopimuksen, kuten verkkokaupan käyttäjäsopimuksen täytäntöön panemiseksi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen rajoittuu menettelyyn, joka ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin tai vapauksiin. Sinulla ei ole oikeutta siirtää tietoja järjestelmästä toiseen, jos kyseisiä henkilötietoja käsitellään meidän oikeutetun etumme perusteella.

13 OIKEUS VASTUSTAA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jos käsittelylle ei ole olemassa perusteltua syytä.

Lisäksi sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Suoramarkkinointia tai suoramarkkinointitarkoituksessa suoritettua henkilötietojen käsittelyä ei saa enää suorittaa tämän vastustamisoikeuden käyttämisen jälkeen.

14 OIKEUS TEHDÄ VALITUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, Suomessa tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että henkilötietojesi käsittelyssä on loukattu tietosuojalainsäädäntöön ja erityisesti tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi.

15 MITEN HUOLEHDIMME HENKILÖTIETOJESI TURVALLISUUDESTA?

Henkilötietojen asianmukainen suojaaminen on meille äärimmäisen tärkeää. Keräämme tiedot tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa ja vartioiduissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Pääsy henkilötietoihin edellyttää asiakastietokannan pääkäyttäjän myöntämää käyttäjätunnusta. Pääkäyttäjä määrittää myös käyttäjälle myönnettävän käyttöoikeustason. Lisäksi olemme sopimuksellisin keinoin huolehtineet siitä, että henkilötietoja lukuumme käsittelevä yhteistyökumppani on sitoutunut henkilötietojen suojaamiseen myös omien työntekijöidensä toimien osalta.

Mikäli asiakkaan viimeisestä asioinnista Lippupisteen verkkokaupassa on kulunut enemmän kuin 3 vuotta, yksilöivät henkilötiedot joita ei tarvita kirjanpitovelvoitteiden tai vastaavien lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi pseudonymisoidaan. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön nimi ja yhteystiedot salataan ns. hash-koodilla.

Pseudonymisoinnin jälkeen oston tehnyttä henkilöä ei voida enää tunnistaa tietovaraston tietojen perusteella, mutta henkilön ostot, kiinnostus sekä ikä- ja sukupuoliarvio jäävät anonyyminä tietona talteen, joten niitä voidaan käyttää analyyseissä ja raporteissa, vaikka tietoja ei voida ilman lisätietoa yhdistää yksittäiseen henkilöön. Pseudonymisointi ei vaikuta tapahtumanjärjestäjälle tai muulle kolmannelle osapuolelle ennen pseudonymisointitoimenpidettä luovutettuihin tietoihin.

Anonymisoimme lopulta ne tiedot joiden käsittelylle ei ole enää mitään perusteita edes pseudonymisoituina.

Rekisteriseloste päivitetty 24.5.2018